Rookkanalen
Schoorsteen rookkanalen

Schoorsteen rookkanalen

Levering en montage mogelijk zonder aankoop schoorsteen!

Bij het plaatsen van een nieuwe prefab schoorsteen op het dak van uw woning, wilt u deze mogelijk direct laten aansluiten op uw kachel in huis. Het aansluiten van de kachel betekent dat er in de schoorsteen een rookkanaal moet worden geplaatst. Het rookkanaal voert de vrijgekomen afvalstoffen uit de haard weg naar buiten. Heeft u momenteel al een schoorsteen, die u wilt laten vervangen voor een lichtgewicht schoorsteen van Vredeveld Schoorsteenkappen? In dat geval kan de nieuwe schoorsteen mogelijk op het bestaande rookkanaal worden aangesloten. Aangeraden wordt echter om voor een schoon, veilig en nieuw rookkanaal te kiezen. Wij helpen u bij de montage van een schoorsteen rookkanaal van hoge kwaliteit.

RVS en dubbelwandig rookkanaal

Vredeveld Schoorsteenkappen werkt met een RVS en dubbelwandig rookkanaal. De kwaliteit van deze schoorsteen rookkanalen is bijzonder goed, wat de afvoer van schadelijke stoffen ten goede komt. Daarbij zijn deze rookkanalen eenvoudig schoon te maken, wat de kans op een schoorsteenbrand verkleint. Vuildeeltjes kunnen zich aan de binnenzijde van zo’n rookkanaal hechten, waardoor een brandbare laag ontstaat. Het onderhouden, wat neerkomt op het vegen van het RVS en dubbelwandig rookkanaal gaat dit tegen. Aangeraden wordt om een rookkanaal na aanleg zeker eens, maar bij voorkeur tweemaal per jaar te laten onderhouden. Doe dit bijvoorbeeld in het voor- en najaar. Met een schoorsteenkap uit ons assortiment houdt u het rookkanaal in de schoorsteen makkelijker vrij van vuil. Denk aan kleine takjes, bladeren, enzovoorts.

Montage door ervaren en professionele monteur

Zowel de schoorsteen zelf, als het schoorsteen rookkanaal wordt bij Vredeveld Schoorsteenkappen door een ervaren monteur geplaatst. Door beide elementen door ons te laten monteren, bent u ervan verzekerd dat de schoorsteen goed aansluit op het rookkanaal. Evenals dat het rookkanaal op correcte wijze aangesloten wordt op de kachel in uw woning.

Rookkanaal
Rookkanalen

Premium uitstraling van een totaalpakket

Met onze producten proberen we niet de goedkoopste in de markt te zijn. We staan voor het leveren van kwaliteit, bij voorkeur door u een totaaloplossing te bieden: van het rookkanaal tot aan de schoorsteenkap. Dit alles met een premium uitstraling, passend bij de haard die u in uw woning heeft! U wilt ervan verzekerd zijn dat zowel het rookkanaal als de schoorsteen zelf veilig is. Dit betekent een minimale kans op brand in het rookkanaal, een minimaal risico op scheuren in de schoorsteen bij aardbevingen, enzovoorts. Vredeveld Schoorsteenkappen helpt u aan zo’n oplossing.

Schoorsteen rookkanalen voor hout- en pelletkachels

Los verkrijgbaar of in combinatie met schoorsteen!

In ons assortiment vindt u zowel schoorsteen rookkanalen voor houtkachels, als ook voor pelletkachels. Van pelletkachels wordt vaak gesteld dat ze minder rook produceren. Daarbij heeft u geen droog hout nodig, maar gebruikt u speciale pelletkorrels. Ideaal, wanneer u weinig ruimte heeft voor het droog opslaan van uw houtblokken. Voor beide kachels geldt dat een goed rookkanaal essentieel is. Hoewel er minder rook vrijkomt, produceert ook een pelletkachel schadelijke stoffen. De schoorsteen rookkanalen voeren deze stoffen af naar buiten.

Meer informatie over schoorsteen rookkanalen

Wilt u meer weten over de schoorsteen rookkanalen van Vredeveld Schoorsteenkappen? Bent u benieuwd op welke termijn wij een rookkanaal op uw kachel in huis aan kunnen sluiten? Neem in beide gevallen eens contact met ons op. We vertellen u graag meer over de premium kwaliteit schoorsteen rookkanalen die we u kunnen bieden. Zoals eerder aangehaald leveren we u graag een totaaloplossing, met naast een rookkanaal en prefab schoorsteen een bijpassende schoorsteenkap. Zo bent u in één keer klaar om jarenlang met veel plezier gebruik te kunnen blijven maken van uw hout- of pelletkachel in huis!

werkplaats