Previous slide
Next slide

Vonkenvangers

Het gebruik van een vonkenvanger aan de bovenzijde van uw schoorsteen verkleint de kans op een (schoorsteen)brand. In het bijzonder, wanneer u een rieten dakbedekking heeft en een houtkachel in huis gebruikt. De vonken zouden vanuit uw kachel, via de schoorsteen op uw dakbedekking terecht kunnen komen. Dit brengt grote risico’s met zich mee! Vredeveld Schoorsteenkappen biedt u een breed scala aan vonkenvangers, die u de gewenste bescherming bieden. Niet onbelangrijk: standaard voldoen al onze vonkenvangers aan de eisen van verzekeraars. Wij leveren een certificaat met de vonkenvanger mee.

Vonkenvangers en schoorsteenkappen

Wij kunnen uw schoorsteenkap combineren met een vonkenvanger. De schoorsteenkap wordt hierbij van kantelpoten voorzien, waartussen een losse vonkenvanger kan worden geplaatst middels vier bevestigingsschroeven. Aan de vonkenvangers van Vredeveld Schoorsteenkappen hoeft nauwelijks onderhoud te worden uitgevoerd, doordat deze van RVS worden gemaakt. Onderhoud aan uw schoorsteen voert u heel eenvoudig uit, doordat de vonkenvanger kantelbaar is. Daarbij beschikt de vonkenvanger over een groot gaasoppervlak, waardoor het rookkanaal vrij blijft.

vonkenvangers

Meer weten over onze vonkenvangers?

Bent u benieuwd of een vonkenvanger van Vredeveld Schoorsteenkappen ook uw veiligheid in huis kan verbeteren? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar een vonkenvanger die aansluit op uw schoorsteenkap. Ook adviseren we u graag over de voordelen die een vonkenvanger u kan bieden. Onze vonkenvangers hebben een lange levensduur en worden met een garantieperiode van vijf jaar geleverd. Let wel, dit geldt alleen wanneer u op periodieke basis onderhoud aan de vonkenvanger uit laat voeren. Dit is wordt logischerwijs ook aangeraden om de kans op een brand in huis te voorkomen.

Afdekplaten

Afdekplaten

Vredeveld Schoorsteenkappen heeft verschillende soorten afdekplaten.
Naar de afdekplaten

Landelijke kappen

Landelijke kappen

Een klassieke schoorsteenkap is letterlijk en figuurlijk een kroon op uw huis.
Naar de landelijke kappen

Landelijk vlak

Landelijk vlak

Elke schoorsteenkap is afzondelijk, en op authentieke wijze met de hand vervaardigd.
Naar de landelijk vlak

Modern

Modern

De schoorsteenkappen kunnen geheel naar uw eigen wensen worden ontworpen.
Naar modern

Vonkenvangers

Vonkenvangers

Praktisch onderhoudsvrije vonkenvanger, geheel uitgevoerd in roestvaststaal. Prima prijs / kwaliteitsverhouding.
Naar de vonkenvangers

offerte aanvraag

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!